Poniedziałek, 11/11/2019

Listopadowa gęsina

Okres hodowlany gęsi w Polsce trwa od wiosny do później jesieni i wtedy też jest najlepsza. Staropolskie przysłowie mówi, że "gęsina najlepsza na Św. Marcina", czyli na 11 listopada. I to racja!

W dawniejszych czasach niemalże cała Polska zajadała się gęsiną w różnych formach i z rozmaitymi dodatkam. Dlatego też w Talarii okres pomiędzy 8 a 12 listopada ogłaszamy czasem na menu z gęsim mięsem w roli głównej. Już dziś zadzwońcie i zarezerwujcie stolik w naszej restauracji Sophie albo Susanne.

 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze specjalnym menu, które przygotował nasz Szef Kuchni:

 

Przystawka:

Zaparzana pierś z gęsi, szpinak, pomidor cherry, dressing rozmarynowo - tymiankowy

28 zł

Zupa:

Krupnik na gęsich pipkach, koperek

17 zł

Danie główne:

Noga z gęsi confit, puree dyniowe, konfitura cebulowa, zielony groszek, sos wiśniowy

47 zł

 

Informacje i rezerwacja:

e- mail: recepcja@talaria.pl

tel. (22) 397 73 08, kom. 511 411 189

Newsletter

Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen. Mehr in der Datenschutzerklärung.

OK, schließen