Okres hodowlany gęsi w Polsce trwa od wiosny do później jesieni i wtedy też jest najlepsza. Staropolskie przysłowie mówi, że "gęsina najlepsza na Św. Marcina", czyli na 11 listopada. I to racja!
W dawniejszych czasach niemalże cała Polska zajadała się gęsiną w różnych formach i z rozmaitymi dodatkam. Dlatego też w Talarii okres pomiędzy 8 a 12 listopada ogłaszamy czasem na menu z gęsim mięsem w roli głównej. Już dziś zadzwońcie i zarezerwujcie stolik w naszej restauracji Sophie albo Susanne.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze specjalnym menu, które przygotował nasz Szef Kuchni:
Przystawka:
Zaparzana pierś z gęsi, szpinak, pomidor cherry, dressing rozmarynowo - tymiankowy
28 zł
Zupa:
Krupnik na gęsich pipkach, koperek
Danie główne:
Noga z gęsi confit, puree dyniowe, konfitura cebulowa, zielony groszek, sos wiśniowy
47 zł
Informacje i rezerwacja:
e- mail: recepcja@talaria.pl
tel. (22) 397 73 08, kom. 511 411 189