Poniedziałek, 11/11/2019

Listopadowa gęsina

Okres hodowlany gęsi w Polsce trwa od wiosny do później jesieni i wtedy też jest najlepsza. Staropolskie przysłowie mówi, że "gęsina najlepsza na Św. Marcina", czyli na 11 listopada. I to racja!

W dawniejszych czasach niemalże cała Polska zajadała się gęsiną w różnych formach i z rozmaitymi dodatkam. Dlatego też w Talarii okres pomiędzy 8 a 12 listopada ogłaszamy czasem na menu z gęsim mięsem w roli głównej. Już dziś zadzwońcie i zarezerwujcie stolik w naszej restauracji Sophie albo Susanne.

 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze specjalnym menu, które przygotował nasz Szef Kuchni:

 

Przystawka:

Zaparzana pierś z gęsi, szpinak, pomidor cherry, dressing rozmarynowo - tymiankowy

28 zł

Zupa:

Krupnik na gęsich pipkach, koperek

17 zł

Danie główne:

Noga z gęsi confit, puree dyniowe, konfitura cebulowa, zielony groszek, sos wiśniowy

47 zł

 

Informacje i rezerwacja:

e- mail: recepcja@talaria.pl

tel. (22) 397 73 08, kom. 511 411 189

Newsletter

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close