10oC Pogoda
Przejdź do treści Idź do góry

A la carte

Poznaj nasze smaki...

Poprzednia strona

Szef kuchni poleca rybne przysmaki:

 

Sałatka wakame z kawiorem i krewetkami w ogórku

26 PLN

Consomme z karpia, pulpeciki rybne, warzywne tagliatelle

19 PLN

Filet z karpia trojanowskiego, sos wiśniowy, buraczkowe puree, kalafior romanesco

42 PLN

Lin w śmietanie, świeże zioła, ziemniaki w mundurkach, pomidorki koktajlowe

39 PLN

 

Przystawki zimne:

 

Panierowane żółtko, rukola z oliwą cytrynową, granat  i paluszki grissini

27 PLN

Tatar z marchewki, pietruszki i cukinii z  pastą tahini, chips z boczku, sos musztardowy

27 PLN

Ceviche z łososia marynowanego w sumaku, kozi ser panierowany w orzechach, żel pomarańczowo – cytrynowy

32 PLN

 

Przystawki ciepłe:

 

Pierogi z kaszą gryczaną i bryndzą, kandyzowane wiśnie

28 PLN

Śledź w chrupiącej panierce, szpinak, marynowane grzybki, dynia, kwaśna śmietana, oliwa szczypiorkowa

29 PLN

 

Zupy:

 

Francuska zupa cebulowa, domowe ziołowe tosty

16 PLN

Krem z zielonego groszku, bita śmietana, puder z szynki parmeńskiej

17 PLN

Pikantna zupa  z soczewicy z warzywami i kolendrą aromatyzowana liśćmi kafiru

17 PLN

 

Dana główne:

 

Risotto z borowikami, tymianek, pomidorki koktajlowe, rukola, parmezan

29 PLN

Kotlet schabowy z kostką, puree ziemniaczane, kapusta zasmażana

39 PLN

Halibut z patelni, czarna soczewica, gotowana marchewka, dressing ze szczypiorku i rukoli

49 PLN

Stek z polędwicy wołowej, domowe frytki, mix sałat, oliwa truflowa

62 PLN

 

Desery:

 

Domowe ciasto z cukierni Talarii

16 PLN

Pieczona gruszka z lodem waniliowym, bita śmietana, mus malinowy

17 PLN

Torcik bezowy, mascarpone,  jeżyny

17 PLN

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij