Mamy doskonałą wiadomość dla wszystkich łasuchów i smakoszy!
Rozpoczynamy naszą specjalną kulinarną akcję - KOLACJE TEMATYCZNE W PIĄTKI (od 18:00 do 20:30)...
W ramach wykupionych pakietów pobytowych zapraszamy w niezwykłą kulinarną podróż. Zakochaj się w smakach Talarii!
W programie:
5.11.2021r. PASTA I BASTA! (zupa: pomidorowa na czerwonym winie z kozim serem, rwakami i pesto szczypiorkowym; danie główne: frutti di mare z makaronem spaghetti z kolendrą, sezamem i musem ze skorzonery; deser: gnochhi leniwe)
12.11.2021r. ZERO WASTE (przystawka: pasztet wegański z warzyw po bulionie; danie główne: kaszotto na winie i co się nawinie; deser: szarlotka z trojanowskich jabłek i kompot ze skórek)
19.11.2021r. TEX MEX (przystawka: taco z kukurydzą, fasolą, cebulą i soczewicą w sosie pomidorowym; danie główne: wolnopieczone żeberka wieprzowe, kolba kukurydzy, ziemniaki z jogurtem, pikantne pesto szczypiorkowo – kolendrowe; deser: flan pomarańczowo – waniliowy)
26.11.2021r. RYBNA (zupa: krem kukurydziany z kozim serem i pstrągiem; danie główne: dorsz pod orzechową kruszonką, mus brzoskwiniowy, julienne warzywne, sos chrzanowy; deser: beza z musem owocowym)
03.12.2021r. KOLACJA NASENNA (zupa: krem z sałaty masłowej z kwaśną śmietaną; danie główne: łosoś gotowany w soku z buraka, puree z brokuła, marchewka z sezamem; deser: bananowiec z chrustem z nerkowca)
10.12.2021r. Z SUROWYCH PRODUKTÓW (przystawka: tatar z matjasa z ogórkiem kompresowanym; danie główne: sushi; deser: sałatka owocowa z sosem pomarańczowym)
17.12.2021r. REGIONALNA (przystawka: carpaccio z buraka z kozim serem; danie główne: Kaczka – Dziwaczka z buraczkami i kopytkami; deser: szampańska tarta z jabłkami)
07.01.2022r. GRUZIŃSKA (zupa: ostra zupa charczo; danie główne: chaczapuri imeruli; deser: pelamushi)
14.01.2022r. UKRAIŃSKA (zupa: solianka; danie główne: pielmieni z mięsem i okrasą; deser: syrniki z rodzynkami, sos żurawinowy)
21.01.2022r. ŚWIĘTO ZIEMNIAKA (zupa: vichyssoisse; danie główne: cassolette z łososiem i ziemniakami; deser: pączki ziemniaczane z dżemem truskawkowym)
28.01.2022r. LAOTAŃSKA (zupa: noodle soup; danie główne: larb; deser: ryż z cynamonem i mango)
04.02.2022r. ŻYDOWSKA (zupa: penicylina żydowska; danie główne: gołąbki z kaszą pęczak, sos paprykowy, przetarte ziemniaki, surówka z chrzanem; deser: Rugelach - żydowskie rogaliki z makiem i konfiturą z jabłek, mus z twarogu)
11.02.2022r. TROJANOWSKA (zupa: krem kukurydziany, ser feta, palony czosnek; danie główne: noga z kaczki wolno gotowana, przecierane ziemniaki z truflową nutą, burak pieczony z żurawiną i sosem balsamicznym; deser: sernik z wiśniami)
18.02.2022r. MENU EDYTY (zupa: krem z pomidorów, feta, ziołowe grzanki; danie główne: dzwonek z halibuta, czarna soczewica, młoda marchewka, sos musztardowy; deser: mus mascarpone, czerwona porzeczka na rumie)
25.02.2022r. ŚLĄSKA (zupa: żur z posztamfowanymi kartoflami; danie główne: rolada wołowa, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej; deser: szpajza cytrynowa)
04.03.2022r. KRÓLEWSKA (przystawka: tatar ze śledzia z jabłkiem i śmietaną serwowane; danie główne: polędwice wieprzowe, ziemniaki gotowane z chrupiącą sałatą i sosem verde oblane; deser: jabłecznik podany na kruchym cieście ze słodką śmietaną)
11.03.2022r. WĘGIERSKA (zupa: gulaszowa podana ze smażonym serem; danie główne: Pörkölt podany na placku ziemniaczanym, z ogórkiem zakwaszanym; deser: Somloi galushka z bakaliami)
18.03.2022r. FRANCUSKA (zupa: francuska cebulowa z grzankami i serem; danie główne: pieczony sander, mus z salsefii, marchewka baby; deser: creme brulee)
25.03.2022r. INDYJSKA (zupa: tikka masala; danie główne: risotto z tofu, jarmużem, pieczarką i dynią na mleku kokosowym; deser: czekoladowa granola z mango i nasionami chia)
Do każdej kolacji podajemy wodę w karafkach, pozostałe napoje dodatkowo płatne.
Już dziś zarezerwuj dowolny pakiet pobytowy: KLIKNIJ TUTAJ
Zapraszamy!
Rezerwacja:
kom.: 511 411 189
e- mail: recepcja@talaria.pl